• Lansare Rockstadt

    Videoclipul Luna lui Zeze a fost realizat în urma primei lansări a romanului, lansare ce a avut loc la Rockstadt în Brașov, în cadrul CenaKLUb-ului TIUK, în aprilie 2013. Au vorbit Mihail Vakulovski și Adrian Lăcătuș. Un eveniment marca CenaKLUb TIUK, filmat si editat de Rareș Rusu.

  • Știre Nova TV

    Știrea despre lansare romanului Luna lui Zeze de la Rockstadt din cadrul cenaKlubului Tiuk, prezentată de Nova TV.

 


View

Cine este Blondi?

     Blondi este personajul principal al romanului Luna lui Zeze. Blondi aparține sexului slab, are 30 de ani și puțin, dar ce e peste nu se mai pune, e Location Manager într-o multinațională, necăsătorită, adică single, apolitică, tolerantă, nu judecă, nu critică și caută un iubit responsabil și cu simțul umorului. Și ar mai fi ceva, e o motociclistă pasionată, convinsă de pasiunea ei. Așa cum ne mărturisește tranșant în debutul romanului, Blondi nu suferă de nebunie, ci se bucură de ea. În roman, o urmărim pe Blondi pe parcursul unei luni fierbinți de vară, Luna lui Zeze, alături de prietenele ei motocicliste, de prietenii/ soții prietenelor ei, motocicliști sau nu. În acest iulie tumultos, Blondi merge la întîlnire la Breaza unde se împrietenește mult prea tare cu un bidonaș de 5 litri cu vișinată, discută cu prietenele ei, Gospodinele MC într-o seară de miercuri, muncește, fuge cu motorul la mare, se tatuează, se îndrăgostește, se dovedește un manager responsabil, merge la vrăjitoare, își descîntă motocicleta la miezul nopții, adunînd toate relele într-o plasă în care a pus un kil de făină și 10 ouă, consumă substanțe care se joacă fără milă cu mintea ei. În final, i se întîmplă un lucru la care nu s-a gîndit niciodată.

De ce să credem în Blondi?

     Pentru că are curaj să trăiască spontan, autentic, chiar dacă uneori extrem. Pentru că nu îi plac protecțiile: sînt de acord să port echipamentul atunci cînd mă dau cu motorul. Dar nu pot să trăiesc plină de protecții. Pentru că ceea ce te protejează, îți și rigidizează simțurile. Ești protejat, simți mai puțin intens sau poate chiar nu mai simți mare lucru. ... Nu cred în vaccinuri, în asigurări de viață sau de moarte, în parole inviolabile, în sisteme de securitate; nu cred în protecții în general. Protecția te rigidizează și te împiedică să te coci. ... Vreau să mă arunc în apa fierbinte. Nu vreau sa rămîn o macaroană crudă, cu gust de făină, dar bine înfoliată și implicit, protejată. Viața e făcută s-o trăiești, fără să te menajezi, pardon fofilezi, pardon protejezi, da, ăsta era cuvîntul, fără să te protejezi, ca apoi să te întrebi, într-o zi, pe la sfîrșit: asta ce-a fost? Sau nici măcar să nu te mai întrebi. Că poate e bine să te protejezi la final și de un posibil răspuns amar.
     Pentru că este umană și pontoasă, pentru că știe să facă mișto de ea. Pentru că n-are timp, răbdare și liniște, dar e convinsă că: o țigară e un obiect. O iei și o rupi în două. Un om nu e un obiect. Nu îl poți rupe în două. Pentru că e un om fain. Blondi este un posibil răspuns apropo de a trăi trăire. Viața, mai ales pentru o femeie de 30 de ani, nu trebuie să însemne doar serviciu de la 9 la 5, piață, gătit, copii, așezat de masă soțului. Putem opta pentru alte variante. Blondi pune în practică teoriile despre viață în palmele deschise.

Ce își propune scriitoarea cu Blondi?

     Romanul Luna lui Zeze nu a fost scris pentru a umple niște pagini. Nu a fost scris nici pentru un mediu închis și elitist. Luna lui Zeze este pentru publicul larg. Pentru oamenii care vor să afle ce se ascunde în spatele căștii de motociclist, pentru cei care au nevoie de un suflu de bună dispoziție, încredere și plăcere de a trăi, care să contra-balanseze eternele crize, cataclisme, coduri de diverse culori și lamentări. Așadar, prozatoarea își propune să o scoata pe Blondi din paginile cărții. Pentru că este nevoie de un personaj autentic, actual, românesc.

Cristina Podoreanu nu este Blondi [...]

[...] dar poate să împrumute motorul, casca, vesta de motociclistă inscripționată cu BlondiWolf și să plece la drum. În baruri (Rockstadt Brașov), în librării (Okian Brașov), la întîlniri moto (Seawolves Bike Fest), în capitală (Jameson Pub București), în pasul Tihuța sau pe Route 66, Blondi abia așteaptă să iasă în lume.